KENYA

JP Fixed 6
Scrollen
JP Fixed 168

Ambitieus

Op 25 hectare grond worden producten speciaal gekweekt voor onze hand gebonden boeketten. Een breed assortiment waarmee we kunnen voldoen aan de wensen van onze klanten en specificaties van onze boeketten. Wij kweken exact op vraag van onze eigen productie waardoor wij de kostprijs kunnen beheersen en lager kunnen houden. Onze strategie op jaarrond produceren en insturen van boeketten wordt doorgetrokken naar jaarrond kweken.

JP Fixed 174

Vakmanschap

Wij kweken bloemen die exact passen bij onze prijs kwaliteit verhouding en kiezen voor kleinschalige gewassen die we jaarrond produceren. Door de minimale derving en juiste kwaliteitsbeheersing zorgen wij voor een continue kwaliteit. Onze teelttechnieken zijn gebaseerd op 20 jaar Afrikaans vakmanschap.

JP Fixed 136

Inventief

Wij ambiëren een lage carbon footprint en kiezen daarom voor producten die geschikt zijn voor zeetransport. Ook maken we gebruik van de zonne-energie voor koelen van onze gewassen voordat ze op transport gaan.

JP Fixed 122

Plezier

Net als in Nederland staat ons team in Kenya centraal. Wij zorgen voor een vast team die betrokken is en plezier heeft in het werk. Een betrokken medewerker die weet waarvoor wij bloemen produceren en daardoor het beste voor heeft met onze eindgebruikers.

JP Fixed 15
JP Fixed 131

Partners

Wij werken al jaren samen met vaste ketenpartners in Europa voor diverse mono cultures zoals rozen, germini en chrysanten. Ook voor verpakkingen en verzorgingsproducten hebben wij
intensieve samenwerkingsverbanden. Gezamenlijk met onze klant zetten wij in Kenya aanvullende kleinschalige producten op voor duurzame boeketten. Boeketten die passen bij onze kernwaarden en die van onze klanten.

Kwaliteit is de trots van ons vakmanschap.

JP Fixed 22
JP Fixed 52
JP Fixed 121
Hoorn Bloommasters

Wij zijn Hoorn Bloommasters

“Samen met onze klanten zijn wij marktleider in ambachtelijke producten, daar komt de consument graag voor terug!”

Lees hieronder over ons succesvolle project
Samenwerkingsverband met een lokale school.

IMG_20190911_092726 (1)
Picture 2
1554198314565

Lairagwan Primary School, Jua Kali, Nanyuki, Kenia, 700+ leerlingen, leeftijd 2-14.

Wij voorzien de school van aardappelen uit ons Social Project die tevens wordt gebruikt voor de juiste crop rotatie. Maar voorzien ook regelmatig de keuken van de school met courgettes. Leerlingen gaan vooral naar school om eten te halen aangezien er thuis geen/kort voedsel te krijgen is. Naast de productie invloeden welke wij goed kunnen gebruiken hebben wij geassisteerd bij installatie van boorgat en watertank, bouwde wij toiletten en zijn er fornuizen geplaatst maar lopen de scholieren ook in kleding vanuit Nederland.

Shirt and potato support

Ondersteuning van lokale activiteiten

Helpen bij het opzetten van een lokaal snel reactieteam (Mount Kenya Community Patrol). Door de politie te helpen met snel transport en informatie van haar leden over veiligheidskwesties in het gebied. Wij betalen een maandelijkse vergoeding om de kosten van het project te dekken

Maar tevens het ondersteun en op zetten van het project ‘houd je buurt schoon’. Lokale jongeren tussen 6 en 12 jaar worden aangemoedigd om Taka Taka (plastic, papier, flessen enz.) uit de buurt en op straat te plukken. Als beloning krijgen de deelnemers onder andere schoenen, T-shirts en eten (aardappelen). Bewustwordingsproject.

IMG_20190911_094951 (1)
Malnutrition poster

Ondersteuning van ons team

  1. Jaarlijks kerstfeest waarbij familie leden uitgenodigd mogen worden
  2. De donatie van voedsel aan werknemers tijdens droogte om ondervoeding van werknemers en hun kinderen te voorkomen
  3. De donatie van boorgatwater tijdens droge periodes om te voorkomen dat arbeiders water moeten halen tegen dure tarieven en ver weg gelegen waterpunten.
  4. Workshops voor werknemers over gezondheid, hygiëne, voeding, voortplanting enz.

CERTIFICATEN

Maatschappelijk ondernemen vraagt om het nemen van toekomstbestendige verantwoordelijkheden. Daarom maken wij graag duurzame keuzes tijdens ons kweek en productieproces. Onze organisatie voldoet aan meerdere duurzaamheidskeurmerken en zijn wij onszelf aan het uitdagen om de zo hoog mogelijke te behalen. Zo houden we het klimaatimpact van onze organisatie zo klein mogelijk samen met onze leveranciers en klanten.

MPS_logo

MPS GAP

mps_abc

MPS ABC